14.10.2009

Agoraphobia

Hayat zor diye yakınan insan, sizce de kendi hayatının zorluğunu kendisi belirlemez mi? Ya da kendisi ''yaratma''z mı? Kendi kendinin Tanrı'sı olma fikri çok benimsenmese de dünyada, aslında bizler kendi kendimizle oynayıp kendi kendimizi yönetmez miyiz?
Kendin pişir kendin ye, etme bulma gibi bir sürü sözlerimiz var. En basit hastalığın bile karmakarışık bir adı var -ki bu hastalıkların hepsini yaratan biziz. Agoraphobia diye bir hastalık var, bilir misiniz bilmem. Bu hastalığın insanlara karşı olan eksisi bir alan, sokak vb. yerlerden duyulan ürkeklik. Biz buna normalde ne deriz? Kısaca daha doğrusu, bizler ne deriz?
Utangaçlık.
Bu kadar basit! Bunun anlamı ürkeklik iken neden bir isim takma gereği hissediyoruz? Belki de size çok mantıklı, havalı ya da ilgi çekici geliyor olabilir ama biraz gereksiz değil mi? Buradan çıkıp nereye gideceğini bilmeyen bizler için boyumuzu aşan bir adım bence. Hatta bence bizler nereye gelirsek gelelim, ister uzay çağında olalım ister onu bile aşmış olalım, ne değişecek? Sadece nesnelere bir ikinci isim vermekten başka ne yapıyoruz? Olanla yetinmeyi bence bilelim diyeceğim ama gerçekten tepki alırım.
Yazdığıma göre alacağım da...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kafamdaki taç var olduğu sürece...Yazsana?